Mikael Nordmark och Martin Wilén, grundare

Vi vill göra skillnad med Hugos Stiftelse. Stiftelse startades för att stödja aktiviteter och initiativ för barn och unga med funktionsnedsättning. Att stiftelsen skulle heta Hugos Stiftelse var självklart – den är uppkallad efter Mikaels son Hugo som föddes med svåra funktionsnedsättningar och som bara blev 11 år.

Sedan stiftelsen startade 2018 har vi stöttat idrottslag, träningsgrupper, ideella organisationer och påverkansorganisationer som RBU.

Vi har till exempel genomfört ett uppskattat skolprojekt, där alla lågstadieskolor och särskolor i Sverige fick Anna Pellas bok Operation slutstirrat. Tillsammans med lärarhandledningen är boken tänkt att användas som underlag i skolornas arbete med frågor kring inkludering, olikheter och bemötande.

Under 2022 växer stiftelsen och börjar erbjuda samtalsstöd – både för anhöriga och för barn med NPF-diagnos. Dessutom lanseras kostnadsfri utbildning inom personlig assistans under året.

Medarbetare

Camilla Olsson

Verksamhetsansvarig
010-405 55 95

Camilla ansvarar för verksamheten på Hugos stiftelse och arbetar även med loppet Glädjeruset. Hon är utbildad språkkonsult i svenska och har arbetat i många år som PR-ansvarig i sportbranschen.

Maria Nordmark

Projektledare
010- 405 55 96

Maria driver projekt för stiftelsen och arbetar med rådgivning till föräldrar som har barn med funktionsnedsättning. Hon är utbildad idrottspedagog och beteendevetare med inriktning Tillämpad beteendeanalys.

Styrelsen

Mikael Nordmark

070 – 301 81 91

Mikael är Hugos pappa. Tillsammans genomförde de fem raka Stockholm Marathon och han har startat loppet Glädjeruset, där ALLA är välkomna. Mikael är grundare av företagen God Assistans, God Omsorg, God Juridik och NoWi Education.

Martin Wilén

070 – 334 33 03 

Martin var elithockeyspelare som ung och studerade sedan till arbetsterapeut vid Umeå universitet. Har sedan dess haft hela sin yrkeskarriär inom vård och omsorg men främst inom assistansbranschen. Martin är grundaren av företagen God Assistans, God Omsorg, God Juridik och NoWi Education.

Fredrik Sjögren

08-23 26 00

Fredrik är pappa till en glad pojke med ett svårt funktionshinder, vilket ger en god förståelse för hur det är att vara släkting till en person i stort behov av hjälp. Idag arbetar han som VD för God Assistans Support, som inkluderar ekonomi, lön, HR och marknadsföring.

Mattias Norström

010-405 55 95 vxl

Mattias är pappa till två döttrar varav den ena är autistisk. Han har bakgrund som professionell ishockeyspelare med många år i NHL och jobbar idag på Viaplay som ishockeyexpert.