Mikael Nordmark & Martin Wilén, stiftare

Vi vill göra skillnad. Därför valde vi att starta en stiftelse för att kunna stötta aktiviteter, grupper och initiativ som främjar bättre hälsa och ett gott aktivt liv för barn och unga med funktionsnedsättningar. Att stiftelsen skulle heta Hugos Stiftelse var självklart – den är uppkallad efter Mikaels son Hugo som föddes med grava funktionsnedsättningar.

Sedan stiftelsen startade 2018 har vi stöttat idrottslag, träningsgrupper,  ideella organisationer och även påverkansorganisationer som RBU.

Glädjeruset anordnas sedan 2015 sista helgen i augusti i Täby utanför Stockholm. Gå, spring, jogga eller rulla fram längs vattnet mellan Hägernäs Strand och Näsby slott. Välj mellan 2, 5 km, 5 km eller 10 km. Det finns också ett barnlopp på 400 meter för de minsta. Glädjeruset är ett lopp för ALLA i den fantastiska miljö som Täby erbjuder!

Loppet anordnas även i Oskarshamn, Sundsvall och som ett virtuellt lopp som man kan genomföra var man vill och när man vill under augusti-september.

Här kan du läsa mer.

Mikael Nordmark och Martin Wilén äger gemensamt assistansbolaget God Assistans. De delar också synen på vad personlig assistans ska vara – nämligen något som gör skillnad. Genom God Assistans vill de skapa förutsättningar att leva ett fullvärdigt liv oavsett funktionshinder. God Assistans har flera kontor runt om i landet, och huvudkontoret ligger i Solna, Stockholm.

På hemsidan kan du läsa mer om God Assistans.

Styrelsen

Camilla Olsson

Verksamhetsansvarig
010-405 55 95

Camilla är verksamhetsansvarig på Hugos Stiftelse, och jobbar även med loppet Glädjeruset. Hon är utbildad språkkonsult i svenska och har arbetat många år som PR-ansvarig i sportbranschen.

Mikael Nordmark

070 – 301 81 91

Mikael är pappa till Hugo. Tillsammans  genomförde de fem raka Stockholm Marathon och han har startat loppet Glädjeruset, där ALLA är välkomna. Mikael är grundare av bolagen God Assistans, God Omsorg, God Juridik & NoWi Education.

Martin Wilén

070 – 334 33 03 

Martin var elithockeyspelare som ung och läste sedan till arbetsterapeut på Umeå universitet. Har sedan dess haft hela sin yrkeskarriär inom vård och omsorg men främst inom assistansbranschen. Martin är grundare av bolagen God Assistans, God Omsorg, God Juridik & NoWi Education.

Peter Fahlström

010 – 405 55 95

Med lång egen erfarenhet av att leva med funktionsnedsättning har Peter förmågan att alltid se möjligheter och han drivs av att göra skillnad. Peter är utbildad personalvetare och arbetar som HR & Lönechef på God Assistans och dessutom är han tävlingsledare för Glädjeruset.

Anneli Nordström Lundqvist

010 – 405 55 95

Anneli brinner för att hjälpa människor och har genom sina yrkesval alltid haft förmånen att bidra till andras livskvalitet. Hon har mångårig erfarenhet inom personlig assistans och har utbildning i Socialvetenskap. Anneli är VD för God Omsorg.

Fredrik Sjögren

08-23 26 00

Fredrik är pappa till en glad kille med en grav funktionsnedsättning vilket ger en god förståelse av hur det är att vara anhörig till en person med stort hjälpbehov. Idag arbetar han som koncernchef och är VD för God Assistans Support där ekonomi, lön, HR och marknad ingår.