Mikael Nordmark &
​​Martin Wilén, grundare

Vi vill göra skillnad. Därför valde vi att starta en stiftelse för att kunna stödja aktiviteter, grupper och initiativ som främjar bättre hälsa och ett bra aktivt liv för barn och unga med funktionsnedsättning. Att stiftelsen skulle heta Hugos stiftelse var uppenbart – den är uppkallad efter Mikaels son Hugo som föddes med svåra funktionsnedsättningar.

Sedan stiftelsen startade 2018 har vi stöttat idrottslag, träningsgrupper, ideella organisationer och även påverkansorganisationer som RBU.

Glädjeruset har arrangerats sedan 2015, den sista helgen i augusti i Täby utanför Stockholm. Promenera, spring, jogga eller rulla längs vattnet mellan Hägernäs Strand och Näsby slott. Glädjeruset är ett lopp för ALLA i den fantastiska miljö som Täby erbjuder!

Loppet arrangeras också som ett virtuellt lopp som du kan genomföra var du vill och när du vill under augusti-september.

Här kan du läsa mer.

Mikael Nordmark och Martin Wilén äger tillsammans assistansföretaget God Assistans. De delar också uppfattningen om vad personlig assistans ska vara – nämligen något som gör skillnad. Genom God Assistans vill de skapa förutsättningar för att leva ett helt liv oavsett funktionsnedsättning. God Assistans har flera kontor runt om i landet och huvudkontoret ligger i Solna, Stockholm.

På webbplatsen kan du läsa mer om God Assistans.

Styrelsen

Camilla Olsson

Verksamhetsansvarig
010-405 55 95

Camilla ansvarar för verksamheten på Hugos stiftelse och arbetar även med loppet Glädjeruset. Hon är utbildad språkkonsult i svenska och har arbetat i många år som PR-ansvarig i sportbranschen.

Mikael Nordmark

070 – 301 81 91

Mikael är Hugos pappa. Tillsammans genomförde de fem raka Stockholm Marathon och han har startat loppet Glädjeruset, där ALLA är välkomna. Mikael är grundare av företagen God Assistans, God Omsorg, God Juridik och NoWi Education.

Martin Wilén

070 – 334 33 03 

Martin var elithockeyspelare som ung och studerade sedan till arbetsterapeut vid Umeå universitet. Har sedan dess haft hela sin yrkeskarriär inom vård och omsorg men främst inom assistansbranschen. Martin är grundaren av företagen God Assistans, God Omsorg, God Juridik och NoWi Education.

Peter Fahlström

010 – 405 55 95

Med lång personlig erfarenhet av att leva med funktionshinder har Peter förmågan att alltid se möjligheter och han drivs att göra skillnad. Peter är utbildad personalvetare och arbetar som Lön och HR chef på God Assistans och han är också tävlingsledare för Glädjeruset.

Anneli Nordström Lundqvist

010 – 405 55 95

Anneli brinner för att hjälpa människor och har genom sina karriärval alltid haft förmånen att bidra till andras livskvalitet. Hon har många års erfarenhet av personlig assistans och har en examen i samhällsvetenskap. Anneli är VD för God Omsorg.

Fredrik Sjögren

08-23 26 00

Fredrik är pappa till en glad pojke med ett svårt funktionshinder, vilket ger en god förståelse för hur det är att vara släkting till en person i stort behov av hjälp. Idag arbetar han som VD för God Assistans Support, som inkluderar ekonomi, lön, HR och marknadsföring.