Glädjeknuff

Årets upplaga av Glädjeruset gav 160.090 kr till Hugos Stiftelse. Stiftelsen delar ut pengar till projekt, föreningar och aktiviteter som bidrar till att skapa ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt deras familjer.

Vi är mycket glada att från stiftelsen kunna dela ut 25.000 kr till den ideella föreningen Glädjeknuff!

Så här beskriver de sig själva:
—————————–
“Glädjeknuff startades med målet att ge funktionsvarierade barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form. Vi är ett gäng entusiastiska “springare” som erbjuder äventyrslystna unga “riddare” stunder att minnas, från utkiksplatsen i joëlettens säte (en snabbrullande och terränggående enhjuling till rullstol, som förs framåt av minst två löpare).

Glädjeknuff startades av Mårten Thorslund, Viktor Winterglöd, Fredrik Holmgren och Daniel Skog 2013. Det var efter en reportageresa som Viktor genomförde i Frankrike 2012, där han tillsammans med organisationen Dunes d’Espoir deltog i loppet Angers Trail, som tanken på en liknande verksamhet i Sverige slog rot. 2014 växte Glädjeknuff och fick en gren i Göteborg, under Anders Sandegårds ansvar.

Vi hoppas att vår rörelseenergi ska ge många kilometrar av sprudlande glädje!”
————————–
Vi hoppas att bidraget från Hugos Stiftelse kommer göra skillnad för deras verksamhet och vill du läsa mer om Glädjeknuff, vilka lopp och olika aktiviteter de har på gång så kolla in deras hemsida.