AIK United

Vi – Martin Wilén & Mikael Nordmark har startat Hugos Stiftelse för att hjälpa barn och ungdomar med funktionsnedsättningar och deras familjemedlemmar till bättre hälsa och ett gott och aktivt liv.

Vi är mycket glada över att nu kunna dela ut stiftelsens första bidrag till AIK United fotbollslaget för spelare med funktionsnedsättning. Spelarna älskar verkligen att spela fotboll (något vi fick uppleva på plats då vi fick vara med och träna lite med gänget i förra veckan) och alla spelar på sin egen nivå utifrån sina förutsättningar. I dag är de 24 spelare i åldrarna 10-35 år. För många av spelarna är det veckans höjdpunkt när de träffas på Skytteholms IP i Solna. Ett sammanhang som betyder allt.

Vi träffade Anna Hammarström och Karin Ottebjörk från AIK United för en tid sedan där de berättade om lagets verksamhet. Båda har barn som spelar i laget och de är riktiga eldsjälar som är mycket engagerade i klubbens föräldraförening.

Hugos Stiftelse bidrar med 20.000 kr till AIK United så att laget kan utveckla sin verksamhet, delta på cuper och matcher och skapa ännu bättre förutsättningar för sina spelare.