Boken OPERATION SLUTSTIRRAT
delas ut i skolor i Sverige

Inför läslovet delades boken Operation slutstirrat av Anna Pella ut till alla lågstadieskolor, grundsärskolor och gymnasiesärskolor i hela landet. Boken skickades ut med tillhörande lärarhandledning och med detta hoppas Hugos Stiftelse och författaren Anna Pella att värdegrundsarbete kring temat funktionsnedsättning, mångfald och bemötande ska ges en större plats i de svenska klassrummen. Det går nu att beställa en klassuppsättning av boken för de klasser som ännu inte påbörjat sitt värdegrundsarbete och vill få hjälp med det.

– Att bemöta det som är annorlunda är något vi alla måste jobba med, varje dag, hela livet. Ju äldre vi blir, ju mer rädda blir vi för att göra fel, så vi gör ofta ingenting. Vi saknar kunskap och låter istället våra fördomar styra hur vi agerar. Genom att låta barn i lågstadieåldern arbeta med dessa frågor hoppas jag att vi kan ge denna generation nya verktyg att bemöta varandra och sin omvärld, säger Anna Pella.

Mikael Nordmark Anna Pella Operation Slutstirrat bok

– Annas böcker om Funkisfamiljen gör skillnad. Ju fler barn som får ta del av hennes berättelser ju större skillnad kan de åstadkomma i samhället när det gäller att förändra attityder. Vi är mycket glada över att Hugos Stiftelse kan vara med och bidra till att Operation slutstirrat kommer ut till landets skolor, säger Hugos Stiftelses grundare Mikael Nordmark.

Lärarhandledning

Se videon "Introduktion till Operation Slutstirrat"
Beställ klassuppsättning av Operation Slutstirrat

Material för nedladdning

Lärarhandledning (pdf)
Högupplösta bilder
Bilder ur boken till storbildskärm vid högläsning (pdf)
Pressmeddelande (pdf)

image
image

Anna Pella berättar om boken Operation slutstirrat

Anna Pella besöker Nyhetsmorgon och berättar om böckerna om Funkisfamiljen och hur det kommer sig att hon skrev dem.