Mikael Nordmark & Martin Wilén, stiftare

Vi har under en längre tid sett att allt fler människor med funktions- nedsättning inte får den hjälp de behöver och har rätt till. Det kan röra sig om assistans, LSS-insatser, bostadsanpassning, parkeringstillstånd, hjälpmedel eller fritidsaktiviteter för att nämna några delar.
Det är framförallt barn med funktionsnedsättningar och deras familjer som drabbas allra hårdast.

Med bakgrund av detta har vi därför valt att starta en stiftelse:
Hugos Stiftelse

Hugos stiftelse stöttar och finansierar aktiviteter, verksamheter, initiativ och produkter som har till syfte att hjälpa och främja barn och ungdomar med funktionsnedsättningar och deras familjemedlemmar till bättre hälsa och ett gott och aktivt liv.

Med Hugos stiftelse hoppas vi kunna göra något BRA och något som gör SKILLNAD. Vi har stora ambitioner med stiftelsen och hoppas kunna dela ut pengar och stöd till bra initiativ, föreningar och grupper.

Glädjeruset anordnas sedan 2015 sista helgen i augusti i Täby utanför Stockholm. Gå, spring, jogga eller rulla fram längs vattnet mellan Hägernäs Strand och Näsby slott. Välj mellan 2, 5 km, 5 km eller 10 km. Det anordnas också ett barnlopp på 400 meter. Med Glädjeruset vill vi skapa ett lopp för ALLA i den fantastiska miljö som Täby erbjuder!

Här kan du läsa mer.

Vi äger gemensamt assistansbolaget God Assistans. Vi delar också synen på vad personlig assistans ska vara – nämligen något som gör skillnad. Genom God Assistans vill vi skapa förutsättningar att leva ett fullvärdigt liv oavsett funktionshinder. God Assistans har flera kontor runt om i landet, och vårt huvudkontor ligger i Solna, Stockholm.

På vår hemsida kan du läsa mer om oss.

Styrelsen

Mikael Nordmark

070 – 301 81 91

Mikael är pappa till Hugo. Tillsammans har de  genomfört fem raka Stockholm Marathon och han har startat loppet Glädjeruset, där ALLA är välkomna. Mikael är grundare av bolagen God Assistans, God Omsorg, God Juridik & NoWi Education.

Martin Wilén

070 – 334 33 03 

Martin var elithockeyspelare som ung och läste sedan till arbetsterapeut på Umeå universitet. Har sedan dess haft hela sin yrkeskarriär inom vård och omsorg men främst inom assistansbranschen. Martin är medgrundare till assistansbolaget God Assistans där han idag arbetar som VD.

Peter Fahlström

010 – 405 55 95

Med lång egen erfarenhet av att leva med funktionsnedsättning har Peter förmågan att alltid se möjligheter och han drivs av att göra skillnad. Peter är utbildad personalvetare och arbetar som HR & Lönechef på God Assistans och dessutom är han tävlingsledare för Glädjeruset.

Anneli Nordström Lundqvist

010 – 405 55 95

Anneli brinner för att hjälpa människor och har genom sina yrkesval alltid haft förmånen att bidra till andras livskvalitet. Hon har mångårig erfarenhet inom personlig assistans och har utbildning i Socialvetenskap. Anneli är VD för God Omsorg.

Emma Lönnstad

010 – 405 55 95

Emma arbetar med utbildning på NoWi Education. Emma har bakgrund och erfarenhet av att arbeta som personlig assistent.

 

Anna Nordmark

010 – 405 55 95

Anna är mamma till Hugo.  Hon arbetar som kurator på en ungdomsmottagning och har hela sitt yrkesliv arbetat med barn och ungdomar b.la på Rädda Barnen och inom barn- och ungdomspsykiatrin. Anna är utbildad socionom. Hon har även skrivit bloggen ”Honungspojken”.

Camilla Olsson

Verksamhetsansvarig010-405 55 95

Camilla är verksamhetsansvarig på Hugos Stiftelse, och jobbar även med loppet Glädjeruset. Hon är utbildad språkkonsult i svenska och har arbetat många år som PR-ansvarig i sportbranschen. Hon har varit med på Glädjeruset i Täby varje år, och gjort det hon gillar allra mest: hejat och peppat alla loppets deltagare utmed banan. Camilla är även utbildad gyminstruktör och brinner för att få andra att gilla träning lika mycket som hon.