Mikael Nordmark & Martin Wilén, stiftare

Vi har under en längre tid sett att allt fler människor med funktions- nedsättning inte får den hjälp de behöver och har rätt till. Det kan röra sig om assistans, LSS-insatser, bostadsanpassning, parkeringstillstånd, hjälpmedel eller fritidsaktiviteter för att nämna några delar.
Det är framförallt barn med funktionsnedsättningar och deras familjer som drabbas allra hårdast.

Med bakgrund av detta har vi därför valt att starta en stiftelse:
Hugos Stiftelse

Hugos stiftelse stöttar och finansierar aktiviteter, verksamheter, initiativ och produkter som har till syfte att hjälpa och främja barn och ungdomar med funktionsnedsättningar och deras familjemedlemmar till bättre hälsa och ett gott och aktivt liv.

Med Hugos stiftelse hoppas vi kunna göra något BRA och något som gör SKILLNAD.Vi har stora ambitioner med stiftelsen och hoppas kunna dela ut pengar och stöd till bra initiativ, föreningar, grupper och i vissa fall individer.

Glädjeruset anordnas årligen sista helgen i augusti i Täby utanför Stockholm. Gå, spring, jogga eller rulla fram längs vattnet mellan Hägernäs Strand och Näsby slott. Välj mellan 2, 5, 5 km eller 10 km. Det anordnas också ett barnlopp på 400 meter. Med Glädjeruset vill vi skapa ett lopp för ALLA i den fantastiska miljö som Täby erbjuder!

Här kan du läsa mer.

Vi äger gemensamt assistansbolaget God Assistans. Vi delar också synen på vad personlig assistans ska vara – nämligen något som gör skillnad. Genom God Assistans vill vi skapa förutsättningar att leva ett fullvärdigt liv oavsett funktionshinder. God Assistans har flera kontor runt om i landet, och vårt huvudkontor ligger i Solna, Stockholm.

På vår hemsida kan du läsa mer om oss.

Styrelsen

Mikael Nordmark

070 – 301 81 91

Mikael är pappa till Hugo. Tillsammans har de  genomfört fem raka Stockholm Marathon och han har startat loppet Glädjeruset, där ALLA är välkomna. Mikael är grundare av assistansbolaget God Assistans och föreläser om ”När livet inte blir som man tänkt sig”.

Martin Wilén

070 – 334 33 03 

Martin var elithockeyspelare som ung och läste sedan till arbetsterapeut på Umeå universitet. Har sedan dess haft hela sin yrkeskarriär inom vård och omsorg men främst inom assistansbranschen. Martin är medgrundare till assistansbolaget God Assistans där han idag arbetar som VD.

Peter Fahlström

010 – 405 55 95

Med lång egen erfarenhet av att leva med funktionsnedsättning har Peter förmågan att alltid se möjligheter och han drivs av att göra skillnad. Peter är utbildad personalvetare och arbetar som HR-chef för God Assistans.

Anneli Nordström Lundqvist

010 – 405 55 95

Anneli brinner för att hjälpa människor och har genom sina yrkesval alltid haft förmånen att bidra till andras livskvalitet. Hon har mångårig erfarenhet inom personlig assistans och har utbildning i Socialvetenskap.

Emma Lönnstad

010 – 405 55 95

Emma arbetar med utbildning och hjälper företag att ta kontrollen över arbetsstressen. Emma har bakgrund och erfarenhet av att arbeta som personlig assistent.

 

Anna Nordmark

010 – 405 55 95

Anna är mamma till Hugo.  Hon arbetar som kurator på en ungdomsmottagning och har hela sitt yrkesliv arbetat med barn och ungdomar b.la på Rädda Barnen och inom barn- och ungdomspsykiatrin. Anna är utbildad socionom. Hon har även skrivit bloggen ”Honungspojken”.